Körömvirágkrém

DIY körömvirágkrém, Fotó: Kis Petra, Petra in Green

DIY körömvirágkrém, Fotó: Kis Petra, Petra in Green

A cink-oxidos gyulladáscsökkentő kenőcshöz hasonlóan a körömvirágkrém sem hiányozhat egyik fürdőszobapolcról sem. Hámosító és intenzíven regeneráló hatású és mivel 100%-ban tartalmazza a zsírokat sokáig eláll.

RECEPT

Hozzávalók:

I. FÁZIS

  • 5 g körömvirágolaj
  • 2,5 g avokádóolaj
  • 2,5 g méhviasz

II. FÁZIS

  • 2,5 g shea vaj

III. FÁZIS

  • 3 csepp teafa illóolaj
  • 2 csepp levendula illóolaj
  • 1 csepp E-vitamin

Elkészítés:

  1. Az I. Fázis anyagait mérd ki egy hőálló üvegpohárba és vízfürdőben melegítsd addig, amíg a méhviasz fel nem olvad, ekkor vedd le a tűzről és add hozzá a shea vajat is.
  2. Folyamatos kevergetéssel hűtsd szoba-hőmérsékletűre és add hozzá az illóolajakat és az E-vitamint.
  3. Tedd felcímkézett tégelybe és kész is vagy.

TIPP:Érdemes a növényi olajakat, abba az üveg tégelybe kimérni, amibe tárolni fogod, hogy egy csepp se vesszen kárba. Figyelj, hogy hőálló legyen az üveg.

A körömvirág olaj egyértelmű, hogy miért került az alapanyagok közé, mivel a körömvirág bőrre gyakorolt jótékony hatásait szeretnénk elérni ezzel a krémmel. Az avokádó olajat azért adtam hozzá, mert a bőr mélyebb rétegeibe is felszívódik, ahová ezzel eljutnak a krém hatóanyagai is. Ezen kívül alkalmas az érzékeny, ekcémás, száraz és gyulladásra hajlamos bőr ápolására. Gyógyítja a hegeket.

A teafa és levendula illóolajok extra gyógyhatást adnak ennek a házilag készített körömvirágkrémnek. Elsősorban gyulladáscsökkentő és fertőzésgátló hatásuk miatt adtam a krémhez.

Szeretem epilálás után használni, mert megnyugtatja a bőrömet.

Milyen felhasználási módját ismered még?

Várom észrevételed, véleményed, kérdésed!