Hajápolás az erősebb és vastagabb hajszálakért

Kép forrás? freedigitalphotos.net, Beautiful Woman With Wild Hair” by adamr

Kép forrás? freedigitalphotos.net, Beautiful Woman With Wild Hair” by adamr

Beszéltünk már a kopasz foltok eltüntetéséről, a hajhullás megelőzéséről, a kíméletes hajápolásról és a hajnövekedés serkentéséről is. Amennyiben mindezzel kész vagyunk jöhet a hajkorona dúsítása. Ehhez osztok meg most veled néhány egyszerű házi hajápolási receptet, praktikát. Alapvető tétel, hogy egészséges, erős hajszálakat, csak egészséges és tisztán tartott fejbőrrel lehet elérni. Ezért elsősorban arra kell figyelned, hogy ez meglegyen. Ne csak kívülről, de belülről is ápold a hajadat a megfelelő táplálkozással. (Hamarosan erről is olvashatsz bővebben.)

Kókuszolaj

Sokszor volt már szó róla a blogon, mert annyi mindenre felhasználható a testápolás során. A haj ápolásában is kiemelkedő szerepe van, mert nemcsak serkenti a haj növekedését, de a hajszálakat is erősíti. 1-2 evőkanálnyi kókuszolajat olvassz fel kéz melegre és ezt masszírozd a fejbőrödbe 5-10 percen át. Hagyd pár órára, ha teheted egész éjszakán át az olajat a hajadon és csak reggel mosd ki. Ezzel a meleg olajos masszázzsal elősegíted, hogy eltávolítsd az elhalt hámsejteket és más szennyeződést a fejbőrödről. Valamint serkenti az anyagcserét a hajhagymák körül, így egészséges lesz a fejbőröd, ami alapvetően fontos, hogy egészséges, erős hajszálakat növesszél.

Ricinusolaj + rozmaring illóolaj

A ricinusolaj nagyon sűrű növényi olaj ezért olívaolajjal keverve érdemes az olajos pakoláshoz használni. 1:1 arányban keverd el őket és az extra hatás érdekében cseppents hozzá néhány csepp rozmaring illóolajat. A rozmaring illóolaj vérbőséget okoz a bőrben, ezáltal fokozva az anyagcserét és elősegítve a hajhagymák tápanyag ellátottságát és így a hajnövekedést és dúsítást. Ezt a keveréket hasonlóképpen használd, mint a kókuszolajat.

Méz

A méz vitaminokban, ásványi anyagokban gazdag. Hidratál és kondicionál és segít, hogy a hajszálak megtartsák a nedvességet. A következő hajpakolást vidd fel a nedves hajra, jól bugyoláld be a fejedet, hogy melegen tartsd és 20 perc után alaposan öblítsd ki.

  • 2 evőkanál méz
  • 1 evőkanál kókuszolaj
  • 1 evőkanál kókusztej

Amla sampon

Használd hetente az amla sampont, ami nemcsak mélyebb tónust ad a hajnak, de segít a hajszálakat megerősíteni. Receptet itt találsz hozzá.

Aloe vera

Az aloe vera kívülről és belsőleg használva segíti az egészséges, dús haj elérését. B vitaminokban gazdag (B2-,B6-,B12- vitaminok), melyek csökkentik a hajszálak elvékonyodását. Ezen kívül hidratálja a fejbőrt, helyreállítja a pH értékét és nyugtatja azt. Antibakteriális, paraziták ellen is kiváló valamint gombaellenes, így segít a korpa kialakulásának megelőzésében és kezelésében. Serkenti a véráramlást. Összességében egészséges fejbőrt biztosít, ami fontos az erős hajszálak növekedéséhez.

Ezen kívül figyelj rá, hogy legyen a szervezetednek építőanőanyaga, amiből a hajszálakat felépítheti. Fogyassz sok fehérjét, omega-3 zsírsavakat és B-vitamin komplexet, melyek közül kiemelném a biotint.

Várom észrevételed, véleményed, kérdésed!