Hold és haj

Hiszem, hogy a Hold hatással van az emberi szervezetre, egészségünkre, érzéseinkre és közérzetünkre. Különösen nekünk Nőknek, mert nem lehet véletlen egybeesés, hogy a havi ciklus (egészséges) pont 28 napig tart, amennyi idő alatt a Hold megkerüli a Földet. A Hold mindig is nagy hatással volt az emberiségre.

Hold és haj, Kép forrása: freedigitalphotos.net, Lunar Eclipse by Exodus

Hold és haj, Kép forrása: freedigitalphotos.net, Lunar Eclipse by Exodus

Hajápolási Hold Kalendárium (Lunar Hair Chart)

Az angol kifejezéssel egy amerikai cég a The Morrocco Method oldalán találtam. A vállaltot 50 éve alapította Anthony Morrocco, aki több évtizede kutatja, tanulmányozza a holisztikus hajápolást. Mondanom sem kell rögtön megtetszett a filozófiája és egyre többet olvastam a cikkeit és néztem videóit.

Maga Hajápolási Hold Kalendárium a Maja Hold Kalendáriumon alapszik, ezért lehet eltérés más Holdnaptáraktól. A maják nem 12, hanem 13 holdciklussal számolnak/számoltak. A hajápolásban öt fő célt különböztet meg, és az alapján, hogy mit szeretnénk elérni a hónap adott napjain kell hajat vágatnunk.

  • Lengthen (Hosszabbít) – Általánosságban a haj növesztése
  • Strenghten (Erősít) – Hajszálak erősítése
  • Thickten (Vastagít) – Hajhagymák számának növelése
  • Root work (Hajgyökér ápolás)- Egészséges fejbőr
  • Beautify (Szépít)- A haj természetes fényének, rugalmasságának elérése

A hajvágás, akkor a leghatásosabb, ha teliholdkor, napfordulókor vagy napéjegyenlőségkor történik. Néha 2-3 nap is meg van adva, ekkor az előbb felsorolt napokhoz legközelebb esőt érdemes választani. Jó, ha tudod, hogy maga a naptár a kaliforniai idő szerint van felrajzolva, így nekünk itt Magyarországon a 8 óra eltérést is figyelembe kell vennünk a dátum kiválasztásakor. A naptárat itt találod.

Mi a fő célod? Milyen dátumokat válassz?

Hajnövesztés indul, Kép. Kis Petra, Petra in Green

Hajnövesztés indul, Kép. Kis Petra, Petra in Green

Amennyiben a hajnövesztés a fő célod a következők szerint válaszd meg a hajvágás dátumát. Javaslom, hogy 3 havonta. Az első hónapban Hosszabbít, majd Erősít és végül Hajgyökér ápolása.

Lehet, hogy a hajhullás problémájával küzdesz, akkor a te dátumaid a következők szerint alakulnak: 1. Erősít, 2. Vastagít és 3. Hajgyökér ápolás.

Sűrűbb hajra vágysz vagy csak szeretnéd egészséges hajkoronádból kihozni a legjobbat, akkor a következők szerint válassz a hajvágáshoz dátumot: 1. Vastagít, 2. Szépít és 3. Hajgyökér ápolás.

Természetesen ez csak egy mozzanat a hajápolási rutinból, hogy gyönyörű, egészséges hajat növessz. Fontos, hogy ésszerű célt tűzz ki és kitartó légy. Figyelj arra, hogy a korábbi bejegyzésekben megbeszélteket is beépítsd a mindennapokba. Fogyassz megfelelő mennyiségű folyadékot, táplálkozz kiegyensúlyozottan, kerüld a fölösleges stresszt, mozogj és aludj eleget. Csak hogy néhányat említsek.

Pár korábbi cikk a témában:

Reklámok

Hold és haj” bejegyzéshez egy hozzászólás

Várom észrevételed, véleményed, kérdésed!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s