Ricinusolaj

forrás: Castor oil plant by Alexxx (Wikimedia Commons)

forrás: Castor oil plant by Alexxx (Wikimedia Commons)

A ricinus (Ricinus communis) a kutyatejfélék (Euphorbiacea) családjába tartozó Afrikából származó dísz- és gyógynövény. Babméretű magjából hideg sajtolással nyerik ki a ricinusolajat (INCI: RICINUS COMMUNIS SEED OIL). A ricinusolaj nagyon sűrű növényi olaj, ezért nehezen kezelhető, én legszívesebben olívaolajjal keverve használom. Körülbelül 90%-ban tartalmazza a  ricinolsav trigliceridjét, a maradék 10%-ot  olajsav és linolénsav teszi ki. A ricinolsav telítettlen omega-9 zsírsav. A gyógyászatban belsőleg használják hashajtó hatásáért. Külsőleg elsősorban a hajat és körmöt ápolja. Serkenti a haj növekedését és a hajszálakat megerősíti. Gyógyszertárból és az internetről egyaránt beszerezheted.

Reklámok

Ricinusolaj” bejegyzéshez ozzászólás

Várom észrevételed, véleményed, kérdésed!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s