Sárgabarackmag olaj

A sárgabarack a mandulával taxonómiailag rokon növény, szintén a Rózsafélék (Rosaceae) családjába tartozik. A kiszárított magból hidegen sajtolással kinyert olaj is sokban hasonlít a mandula olajra, ezért a krémkészítéskor helyettesíthetőek egymással. (FIGYELEM! Ez nem igaz a szappankészítéskor, mert az elszappanosítási számuk eltérő.) Legnagyobb mennnyiségben Közép-Ázsiában és a Mediterrán térségben termelik. Összetevők listájában feltüntetett nemzeközi neve (INCI) : PRUNUS ARMENIACA (APRICOT) KERNEL OIL.

A sárgabarckmag olaj tulajdonságai

A sárgabarckmag olaj tulajdonságai, Fotót készítette: Kis Petra

Reklámok

Sárgabarackmag olaj” bejegyzéshez ozzászólás

Várom észrevételed, véleményed, kérdésed!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s