Hogyan is kezdj hozzá?

Hőálló mérőpoharak, Fotót készítette: Kis Petra, Petra in Green

Hőálló mérőpoharak, Fotót készítette: Kis Petra, Petra in Green

A legegyszerűbb maszkok, pakolások elkészítéséhez csupán egy kiskanálra és tálkára lesz szükséged, viszont ha nagyobb krémkeverésbe kezdesz érdemes lesz beszerezned néhány további eszközt.

Kezdjük ott, hogy kell egy világos, jól megvilágítható helyiség, ahol a krémjeidet elkészíted, ez nálam a konyha, ami azért is praktikus, mert ha már olvasztani, melegíteni is kell a növényi olajokat, vajakat akkor egy tűzhelyre is szükséged lesz. Az alapanyagokat többféleképpen is kimérheted kanállal, pipettával és használhatsz miligramm (mg) pontosságal mérő mérleget is (precíziós vagy ékszer mérleg).

Precíziós mérleg, Fotót készítette : Kis Petra

Precíziós mérleg, Fotót készítette: Kis Petra

Ez utóbbit akkor érdemes beszerezni, ha összetettebb krémeket is szeretnél készíteni otthon magadnak. Néhány műanyag tálka és hőálló mérőpohár, amibe kiméred az alapanyagokat és összekevered a kész kozmetikumod, krémed, kencéd.

Kevered-kavarod, de mivel? Nekem háromféle keverőeszközöm van és attól függően használom őket, hogy mekkora mennyiségű krémet készítek éppen (üvegbot, tejhabosító és konyhai kézi mixer). Elsőre lehet, hogy furcsán hangzanak, de nagyon praktikusak, mert az olaj és víz emulgeálásához (erről majd később még írok), ezeket  ugyanis nagy sebességen kell keverni, hogy a krémed homogén (egynemű legyen).

Keverem-kavarom, Fotót készítette: Kis Petra

Keverem-kavarom, Fotót készítette: Kis Petra

Nem utolsó sorban kellenek csinos tégelyek, flakonok, üvegcsék, amikbe a krémjeidet töltöd, tartod. Ne dobd el a kiürült krémes tégelyedet, hanem használd újra, rokonoktól, barátoktól is lehet begyújteni jónéhányat ezzel is védve környezetedet.

Flakonok, tégelyek mindenféle méretben

Flakonok, tégelyek mindenféle méretben, Fotót készítette: Kis Petra

Fontosnak tartom megjegyezni, hogy a kész termékeket érdemes felcimkézni (mi van benne? mikor készült?).

Védőfelszerelés

Védőfelszerelés, Fotót készítette Kis Petra

Az otthoni krémkészítéskor alapvető szabály, hogy mindet tisztán kell tartani a kozmetikumok hosszabb eltarthatósága végett. A munkafelületet mindig takarítsd le és az eszközök is legyenek tiszták (Az eszközök és csomagolóanyagok fertőtlenítéséhez a 70%-os alkoholt a gyógyszertárban szerezheted be.) Használat után mosogasd el őket és saját kosarukban, dobozukban tárold! A krémkészítéskor használj gumikesztyűt!

Reklámok

Hogyan is kezdj hozzá?” bejegyzéshez egy hozzászólás

Várom észrevételed, véleményed, kérdésed!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s