Édes mandulaolaj a krémkészítésben

Koyaanis Qatsi Almonds (in the shell and not)

Koyaanis Qatsi Almonds (in the shell and not)

Az édes mandulaolaj (INCI:PRUNUS AMYGDALUS DULCIS (SWEET ALMOND) OIL) a leggyakrabban használt  bázis olaj (vivő olaj).  A masszőrök ezekben az alap olajokban (sárgabarckmag olaj, avokádó olaj, jojoba olaj és még sorolhatnám) oldják fel a különböző illóolajokat. Az illóolajokat mindig csak hígítva szabad a bőrre vinni. Krémkészítéskor szívesen használom a mandulaolajat, mert können beszívódik a bőrbe, azt puhává, bársonyosan simává teszi zsíros utóérzet nélkül. Mindenféle bőrtipusra alkalmazható.  Nyugtatja az irritáltgyulladt és viszkető bőrt, ezért kifejezetten jó száraz, érzékeny bőrre használt készítményekbe és babaápolási termékekbe. Használata előtt azonban fontos megjegyezni, hogy aki csonthéjasokra allergiás érdemes bőrpróbát végezni. Ez vonatkozik a dió-, mogyoró- és sárgabarackmag olajra is. Az alkar belső felszínére kis mennyiségű olajat kell felvinni. Allergiás reakció tünete lehet: piros, viszkető vagy/és gyulladt bőr (dermatitisz). Amennyiben 24 órán belül semmilyen tünet nem jelentkezik, akkor bátran használható a letelsztelt olaj. Ez a fajta teszt bőrebetegség esetén és 3 évesnél fiatalabb gyermekeknél nem végezhető.

Advertisements

Édes mandulaolaj a krémkészítésben” bejegyzéshez ozzászólás

Várom észrevételed, véleményed, kérdésed!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s